15-10-2024

Trainingskamp DTU

In voorbereiding op de Dutch Open zijn we uitgenodigd om van donderdag t/m zondag (13 oktober) deel te nemen aan de trainingskamp van de DTU (Deutsche Taekwondo Union) in Neurenberg. Het was een zeer leerzame uitwisseling waar ik de Duitse bondscoach Marco enorm voor wil bedanken!



Op naar de Dutch Open!

Trainingskamp DTU
Trainingskamp DTU Trainingskamp DTU Trainingskamp DTU Trainingskamp DTU
Divider

Recente blogs.

15-10-2024

Trainingskamp DTU

Trainingskamp DTU

In voorbereiding op de Dutch Open zijn we uitgenodigd om van donderdag t/m zondag (13 oktober) deel te nemen aan de trainingskamp van de DTU (Deutsche Taekwondo Union) in Neurenberg. Het was een zeer leerzame uitwisseling waar ik de Duitse bondscoach Marco enorm voor wil bedanken!



Op naar de Dutch Open!

Lees verder >

16-09-2024

Stage TRC Advocaten

Stage TRC Advocaten

De afgelopen twee maanden heb ik stage mogen lopen bij TRC Advocaten (Veldhoven). De stage was kantoor breed waardoor ik de mogelijkheid gekregen heb om ervaring op te mogen doen in verschillende rechtsgebieden zoals Arbeidsrecht, Familierecht, Faillissementen, Privaatrecht en Bestuursrecht (voornamelijk omgevingsrecht). De stage bestond voornamelijk uit het opstellen van memo's, het bijwonen van zittingen en bijeenkomsten en het ervaren van hoe de advocatuur in de praktijk in elkaar steekt. 


Het was een zeer leerzame ervaring waarmee ik nu nog beter beeld gekregen heb over de rechtspraktijk.


Nu ik de stage afgerond heb zal mijn focus nu liggen op het afstuderen  en het voorbereiden op de kwalificatietoernooien van het komend seizoen! 

Lees verder >

13-09-2024

Wall of Fame TiU

Wall of Fame TiU

Vier jaar geleden ben ik met mijn bachelorstudie Rechtsgeleerdheid begonnen aan de Tilburg Universiteit. De universiteit heeft het mede voor mij mogelijk gemaakt om naast mijn studie ook mijn topsport ambities na te kunnen streven. In deze vier jaren heb ik naast het bijna afronden van mijn bachelor opleiding ook veel sportprestaties weten te realiseren. 


De universiteit heeft een Wall of Fame voor het erkennen en in het zonnetje plaatsen van zijn studenten die excelleren in zowel hun studie als topsport. Mijn droom was altijd om mijn naam ook op deze muur te krijgen naast de tegel van mijn huidige regiotrainer Tommy Mollet die de Spelen heeft bereikt en ook aan dezelfde universiteit gestudeerd heeft. De afgelopen jaren waren enorm uitdagend voor mij waarbij ik veel offers heb moeten maken om deze beide carrières te kunnen combineren. 


Wat eerst een droom was, werd plotseling realiteit. Wat eerst een lange weg leek, bleek opeens afgelegd te zijn na het zetten van steeds kleine stapjes. Ik kreeg namelijk het bericht dat ik genomineerd werd om op de Wall of Fame gezet te worden. Als atleet ben je altijd bezig met het vooruit kijken naar wat er nog komen gaat, maar staan we nauwelijks stil bij hetgeen wat we behaald en overbrugd hebben. Na het winnen van de nominaties realiseerde ik me pas wat voor geweldige prestaties ik neer heb gezet de afgelopen vier jaar. Dit is een geweldig moment om even stil te staan erop terug te blikken. 


Het continu naar het hoogst haalbare streven en meedraaien op wereldniveau is een enorme uitdaging, waarbij ik dat nog heb gecombineerd met een universitaire opleiding.  Dat de universiteit dit erkent en me genomineerd heeft doet me veel. Het is niet altijd gemakkelijk om je ambities na te streven met geluiden als 'topsport is een doorgeschoten hobby' en 'topsport heeft nauwelijks maatschappelijke meerwaarde'. Topsport heeft nu eenmaal een minder gunstige positie in de Nederlandse samenleving en kent minimale ondersteuning. Dat de universiteit en steeds meer andere instanties de werkelijke meerwaarde van topsport erkennen en ondersteunen, is een belangrijke stap in de juiste richting. Met de Wall of Fame steekt de universiteit de studerende atleten de hart onder de riem. Het laat zien dat we toch wel gezien en gewaardeerd worden en we moedig door moeten blijven gaan, ondanks de vele uitdagingen.


Daarom wil ik de Universiteit enorm bedanken voor deze onderscheiding! 

Dit is een van mijn hoogtepunten die me levenslang bij zal blijven!!

Lees verder >
Logo

Aymen Achnine

Welkom op mijn website. Mijn naam is Aymen Achnine, 23 jaar en ik ben een taekwondo atleet die Nederland vertegenwoordigt op internationale toernooien.

Pagina's

Contact opnemen

Heb je een vraag? Mail met mij: [email protected]

Divider

Aymen Achnine © 2024 - Webdesign door Webduo